شنبه 1 مهر 1396
 انتخاب وب سایت

تعریف مرکز رشد

مرکز رشد یا انکوباتور ،از مصدر"to incubate" ساخته شده است که بر مفهوم رشد کردن و تکوین یافتن دلالت دارد . درادبیات کار آفرینی ، مراکز رشد در زمره زیر ساخت های فنی قرار می گیرند و چارچوب هایی هستند که برای پرورش یا ایجاد کسب و کارهای کوچک تاسیس می شوند .مرکز رشد فضای اداری، فنی و آزمایشگاهی همراه با خدمات حمایتی با حداقل هزینه را برای شرکت های نوپا فراهم می کند و همچنین شبکه سازی و برخی خدمات جانبی را برای آنها تامین می نماید.

در واقع مرکز رشد ،مرکزی است که با در اختیار قرار دادن امکانات و خدمات ازیک سو و مشاوره های لازم درزمینه های فنی ،مدیریتی،حقوقی و...از سوی دیگر به ایجاد ،پرورش وتوسعه واحدهای نوپا کمک می کند. مدت استقرار موسسات در این مرکز معمولا" بین سه تا پنچ سال است .

مأموریت اصلی مراکز رشد ایجاد فضای مناسب جهت تجاری کردن دستاوردهای تحقیقاتی و فناورانه و حمایت از توسعه کسب و کارهای دانش‌بنیان است. مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف با ارایه خدمات حمایتی از ایجاد و توسعه کسب و کارهای جدید توسط کارآفرینان در قالب واحدهای نوپای فعال صاحب ایده در حوزه فناوری‌های پیشرفته و اهداف اقتصادی مبتنی بر دانش و فناوری پشتیبانی می کند.

مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

مرکز رشد فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک با در اختیار داشتن ساختمانی به مساحت 1300 متر مربع در حال بهره برداری از سال 1394 با مجوز مرکز رشد ازسازمان مرکزی دانشگاه آزاد و  وزارت علوم و تحقیقات فناوری شروع به فعالیت نمود. این مرکز با ارائه خدمات حمایتی، از ایجاد و توسعه حرفه های جدید توسط کار آفرینان در قالب واحد های نو پای صاحب ایده در زمینه های مختلف که منتهی به فناوری دانش بنیان گردد، ،پشتیبانی می کند. این واحد ها برای حضور موثر و مستقل در صحنه توسعه اقتصادی فناورانه در سطوح ملی و فرا ملی آماده می گردند.

اهداف  مرکز رشد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی اراک :

·کمک به شرکت های تازه تاسیس به منظور تجاری سازی نتایج تحقیقات و دانش کاربردی

·کارآفرینی

·توسعه اقتصاد دانش بنیان

·کمک به رشد و کسب تجربه و مهارت های لازم برای شروع فعالیت اقتصادی شرکت نوپا با استقرار در مراکز و همچنین ادامه فعالیت های موفق آنها در جامعه

·حمایت از توسعه شرکت های کوچک و متوسط فناور و نوآور با هدف توسعه صنایع نوین و کارآفرینی

·هدایت نظام یافته تحقیقات پژوهشی به سمت کاربردی و تجاری کردن آن ها و تکمیل چرخه دانش تا تولید ثروت

·ایجاد زمینه برای ارتباط نزدیک بین تولیدکنندگان دانش با بازار های هدف و واحدهای صنعتی و معدنی

·فراهم کردن زمینه رشدآن دسته از تحقیقات علمی دانشگاهی که توانایی توسعه به مراحل بعدی نوآوری یا کاربردی شدن را داشته باشند

·حمایت از نمونه سازی تحقیقاتی برای ارائه به بازار یا مصرف کنندگان نهایی

·کمک به ایجاد فرصت های شغلی مناسب و اشتغال زایی پایدار برای دانش آموختگان دانشگاهی، مخترعین و صاحبان طرح های فناورانه

·تحقق ارتباط صنعت و دانشگاه به منظور ارتقای سطح فناوری و بهره گیری از پتانسیل های موجود